InfoCash

Artikel

Rome in twee dagen

Auteur: nelina | geschreven op 12-04-2010

Of het nu gaat om een city-trip, een weekendje weg, een korte tussenstop, een aankomst of een vertrek, als Italie-liefhebber kom je vroeg of laat in Rome terecht. Er zijn boeken vol geschreven over haar rijke cultuur-historische verleden en de vele bezienswaardigheden van het gonzende Rome. Deze beknopte gids loodst je doorheen Rome zodat je al na enkele dagen enig overzicht krijgt van de stad.


Het historisch centrum

Rome wordt onderverdeeld in verschillende buurten. Het historische centrum kan je het beste te voet verkennen. De mensenmassa zal je voortstuwen van het Collosseum doorheen het Palladio (archeologische vindplaats) naar het imposante Pantheon tot de Trevifontein. Wat verder vindt je het inspirerende Piazza Navona waar kunstenaars hun schilderijen verkopen, mimespelers roerloos de hitte trotseren en waar glimmende obers luidkeels hun restaurant aanprijzen. In de wirwar van straatjes en steegjes laat je je verrassen door prachtige architectuur, roestiggekleurde gevels en Romeinse overblijfselen. Onderweg kan je genieten van de meesterlijke gelati (romig ijs) en pizza al taglio, stukjes pizza die per gewicht verkocht worden. Er staan verschillende fonteintjes verspreid over de stad waar je je dorst kan lessen.

Openbaar vervoer

Degenen die iets gestructureerder te werk willen gaan, kunnen gebruik maken van het openbare vervoer. Kaartjes koop je in de boekenwinkel (tabaccheria) of in het metrostation. De metro verbindt alle belangrijke punten: van het historische centrum, de Spaanse Trappen en de zogenaamde 'kaskrakers' als het Vaticaan en de Sixtijnse Kapel. Hou er rekening mee dat bij deze laatste twee er vaak lange files staan.

Rust in Rome

Wil je even tot rust komen, ga dan naar Villa Borghese, een groot park waar je languit in het gras kan luieren of een fiets kan huren. Het Museo Borghese stelt regelmatig hedendaagse kunstenaars tentoon. Rome ligt slechts op 30km van de kust. Je kan met de Treno del Mar op iets meer dan een half uur naar Lido Ostia. Deze populaire badplaats wordt weliswaar druk bezocht, maar biedt na het broeierige Rome een welkome verfrissing.