InfoCash

Artikel

Verenigde Arabische Emiraten

Auteur: Lichtpuntje | geschreven op 23-04-2010

De Verenigde Arabische Emiraten is een reisdoel die niet snel in je zal opkomen. De gedachte aan de cultuur en gewoonten zal vooral menig vrouw afschrikken één of meerdere van de zeven emiraten een bezoekje te brengen. Toch bieden de emiraten de juiste ingrediënten voor een bijzondere vakantie, waarin men volop kan genieten van een totaal andere cultuur, de rijkdom van Arabische specialiteiten, de schitterende natuur, hypermoderne winkelcentra, bezienswaardigheden en nog veel meer.


Zeven emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. Een emiraat is een Arabisch vorstendom en wordt dus bestuurd door een vorst (een sjeik of emir). De bewoners zijn Arabieren en het meeste geld wordt verdiend in de olie industrie. Het grootste deel van het land bestaat uit woestijn. Het is er snikheet. Een temperatuur tussen de 35 en 45 graden is gebruikelijk. Je kunt het land beter bezoeken in de winter (oktober tot en met april) . De temperatuur daalt dan tussen 20 en 30 graden.

Kleding

Het wordt in de Verenigde Arabische Emiraten gewaardeerd om je als gast te gedragen naar de normen en waarden van het land. Een vrouw met ontblote lichaamsdelen krijgt wel veel aandacht, maar weinig respect. Onheus behandeld worden is in dat geval “er om vragen”. Wanneer je als vrouw wijde, lichaamsbedekkende kleding draagt, is de kans groot dat je zonder problemen kunt genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft. Op sommige plaatsen is het gebruikelijk dat de vrouw een hoofddoek draagt. Mannen moeten eveneens het lichaam bedekken. Geen korte broek of mouwloos T-shirt dus.

Openbare gelegenheden

In openbare gelegenheden, zoals restaurants, is het niet gebruikelijk dat mannen en vrouwen bij elkaar zitten. Vrouwen nemen plaats in de zogenaamde familiegedeelten. Er is niet of nauwelijks alcohol verkrijgbaar. Voor een alcoholische versnapering moet je echt op zoek naar exclusieve restaurants. Ook worden in sommige hotels wel bier of wijn verkocht.

Bezienswaardigheden

Van de emiraten is Dubai de meest populaire vakantiebestemming. Je vindt hier de traditionele Arabische markten naast hypermoderne winkelcentra. Voor de kinderen zijn er grote pretparken. Er is een prachtige moskee, de Jumeirah Moskee, die ook voor niet-moslims toegankelijk is. De stad Abu Dhabi heeft een beeldschone promenade met tuinen en verlichte fonteinen langs de zee. Je kunt in de stad veel bezienswaardigheden bezoeken, maar het zijn vooral de mooie stranden die vele toeristen trekken. Duikers gaan naar de kust van Fujairah. In Umm Al Qaywayn staan huizen, gemaakt uit koraalsteen. Wanneer je Sharjah bezoekt, zul je ongetwijfeld terecht komen in de Soek-al-Markzi, een overdekte markt, ondergebracht in een indrukwekkend Neo-Arabisch gebouw. Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van het emiraat moet beslist het Sharjah Fort bezoeken.