InfoCash

Artikel

Wat te doen in Drenthe

Auteur: antrax | geschreven op 04-06-2010

We willen allemaal wel een leuk dagje erop uit trekken. Maar waar gaan we dit keer na toe? Vele mensen denken dat ze alles al gezien hebben in Drenthe. Maar er is meer dan Dierenpark Emmen en het winkelcentrum of het bos. Hieronder vindt je een aantal tips voor het hele gezin.


Drenthe gezinsuitjes.

Het is lekker weer, geen regen, en het gehele gezin vraagt zich af: wat zullen we gaan doen? Dit is mij al meerdere keren overkomen, ik dacht dat ik alles al gezien had. Nu blijkt dat het lijstje niet ophoud bij 2 of 3 dingen maar dat er nog veel meer leuke plekken zijn om heen te gaan met mijn gezin.

Hunebed
Veel mensen vinden het hunebed wel interessant, in Drenthe zijn op verschillende plekken wel hunebedden te zien in bossen en dergelijke.
Maar in Borger zie je een expositie die je laat ervaren hoe de hunebedbouwers duizenden jaren hebben geleefd. Ze nemen je mee naar 150.000 jaar geleden op een ijzige reis in de wereld van Scandinavië en Drenthe.
Ze geven hier rondleidingen, en je kunt hier verschillende dingen zien, zoals hunebedden, het landschap, de beren oorossen en wolven.
Entreeprijzen
Volwassenen
€ 5,75
Jeugd (4-11 jaar)
€ 3,00
Kinderen 0 t/m 3 jaar*
gratis
Voor meer informatie kun je kijken op www.hunebedcentrum.nl

Verkeerspark Assen
Even buiten Assen ligt het Verkeerspark Assen, een attractie park voor kinderen.
In Verkeerspark Assen maak je het allemaal echt mee. Rijden in je eigen (trap)auto, een jeep of
in de trein. En je kunt er zelfs je jeugdrijbewijs halen: al vóór je achttien bent! Het verkeerspark is niet het hele jaar open, vanaf november tot maart is het gesloten.
T/m 2 jaar Gratis
vanaf 3 jaar € 15,95
Groepstarief vanaf 15 personen € 14,95
Tip : je mag onbeperkt eten en drinken.

Boomkroonpad
In Drouwen ligt het Boomkroonpad, hier kun je als een eekhoorn door de toppen van de bomen bliegen en een zeeer leuke en spannende tocht maken door de worteltunnel.
Entree
Volwassenen € 3,50
Kinderen € 1,75
Peuters gratis

Kabouterland
In Exloo ligt kabouterland, hier vind je uiteraad kabouters maar ook andere dingen en echte dieren. JE kunt hier een reuaachtige ondergrondse konijnenhol bezoeken en het leven zien van de kabouters en de dieren.
Entree
Volwassenen € 6,50
Kinderen € 6,50
Peuters gratis

Veenpark
In barger compascuum ligt het veenpark. Dit is geen attactie maar een leerzaam musea. Je leert hier over de geschiedenis van het veen. En met diverse dingen kun je ook nog prijzen winnen, dus voor kinderen op een leuke manier iets leren.
Vanaf 5 jaar kost het € 12,-

Gevangenis museum veenhuizen
Beleef het leven van een gevangene, hoe het is om aan de schandpaal te staan, en hoe de rechter zijn stoel als gegoten zit. Je leert hier misdaag en straf door de eeuwen heen te bekijken. Het leven in de gevangenis nu en vroeger.
Volwassenen €6,00
Kinderen 5-15 €3,50
Kinderen 0-4 gratis

Sprookjeshof
Het sprookjespark is een belevenis op zich, met z'n vele uitbeeldingen van beroemde sprookjes. Denk maar bijvoorbeeld aan hans en grietje of assepoester, je komt ze hier allemaal tegen.
Entree 7,50 p.p
Onder de 2 jaar mogen ze gratis mee.

Drouwenerzand
Hier vind je verschillende attracties voor jong en oud, ook is dit park erg leuk om kinderfeestjes in te geven.
Voor slechts € 11,50 per persoon kunt u de hele dag inclusief en onbeperkt genieten van alle attracties, frites, kroket, frikadel, hamburger, verse dagsoep, koffie, thee, ranja en softijs!

Openluchtmusem Ellert en Brammert
De geschiedenis van Ellert en Brammert, 2 reuzen die vroeger leefden in schoonoord volgens de verhalen. Hier vind je hun geschiedenis en het leven van die tijd. Met een schooltje, een pottenbakkerijtje en nog veel meer is dit een leuke en informatieve museum.

Entree
Volwassenen € 5,00
Kinderen € 4,00
0/3 jaar gratis.