InfoCash

Artikel

Attractiepark Drouwenerzand

Auteur: pannehoeve | geschreven op 10-08-2010

Dat een dagje weg in Nederland niet duur hoeft te zijn bewijst attractiepark Drouwenerzand. Een hele dag onbeperkt genieten van eten, drinken en alle attracties voor een luttel bedrag. Hierbij dus een artikel over attractieparkt Drouwenerzand


Algemene gegevens

Drouwenerzand Attractiepark b.v.
Gasselterstraat 7
9533 PC Drouwen
Tel 0599- 56 43 60
Fax 0599- 56 48 29
E-mail: info@drouwenerzand.nl
Openingstijden: De maanden juli en augustus, dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Ook de weekenden vanaf april tot en met oktober geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur evenals de vakanties. De overige dagen van eind april tot half september is het park dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Van oktober tot april is het park gesloten.

Parkeren en entree

Bij het attractiepark is een ruime parkeerplaats. De kosten van het parkeren bij Drouwenerzand zijn € 3.00. Muntjes zijn verkrijgbaar bij de receptie van het park.
De entree voor personen vanaf 3 jaar is € 11.50 per persoon. Voor rolstoelgebruikers bedraagt de entree € 10.50 en ook voor groepen vanaf 20 personen bedraagt de entree € 10.50 per persoon. Op de site kan een kortingsbon geprint worden die voor 4 personen toegang geeft voor € 10.50 ipv € 11.50.

Attracties

Voor de allerkleinsten zijn er op het park de carrousel waar ze zonder begeleiding in mogen. De oldtimerbaan, het waterplein waar door middel van stralen water een waar waterspektakel gespeeld kan worden, de stralen kondigen zich niet aan en als je er toevallig net staat ben je………………nat. Heerlijk als verkoeling op een warme dag. De speeltuin is ook zonder begeleiding toegankelijk voor de allerkleinsten, de indoorapenkooi , en dan zijn er nog kleine mississippi bootjes die door de kinderen zelf bestuurd moeten worden. De kinderen mogen hier alleen in als ze hun zwemdiploma hebben.

Vanaf 80 cm tot 120 cm kunnen de kinderen veelal onder begeleiding in alle attracties. De overige attracties zijn:
De happy sailor. Kleine piratenbootjes die ronddraaien en over de woeste golven varen. De bootjes gaan naar boven en naar beneden doordat de vuurtoren die het geheel aandrijft kan kantelen. Een schommelschip voor de meesten wel bekend. Deze is in de vorm van een piratenschip. Een kleine achtbaan, niets vergeleken met achtbanen in Walibi etc maar zeker leuk om een paar rondjes mee te doen. Botsauto’s dat blijft ook altijd een gewilde attractie. Het vliegveld van Disney, alle disney figuren zijn omgetoverd in vliegtuigjes en ze brengen je hoog in de lucht. De Rolling stones, een hunebed achtbaan die speciaal is gemaakt voor het attractiepark. De wild west swing. Een soortemet zweef die eerst hoog de lucht in gaat en vervolgens ook nog eens helemaal scheef. Een treintje waarmee je het attractiepark kunt overrijden. Binnen bevindt zich de ezel indoorbaan, een baan die ezeltjes maken door een decor van vervlogen tijden. De parajump een attractie die werkelijk misselijkmakend is en zeker niet onderdoet voor attracties in de grotere pretparken. Twister, een soortemet zweef die alleen omhoog gaat. De sky glider, een fiets waarmee je niet vooruit komt maar waarmee je de lucht in gaat.

Eten en drinken

Het eten en drinken op het park zit al in de entreeprijs. Je kunt dus in het restaurant je portemonnai dichthouden en eten en drinken wat je lekker vindt. Er is keuze uit Dagsoep, frietjes, kroketten, frikandellen, mini snacks, hamburgers, broodjes en diverse ingredienten om je broodje hamburger of broodje frikandel compleet te maken. Als toetje kun je langs het ijsjeskraam waar ze heerlijke softijsjes hebben. Om te drinken heb je keuze uit koffie en thee en voor de kinderen ranja. Al deze etenswaren zijn inclusief en onbeperkt te eten en te drinken de hele dag. De enige voorwaarde is dat je er niet mee het park af mag.

Camping

Als de kinderen het park geweldig vinden zijn er mogelijkheden om te kamperen op Drouwenerzand. Er is een camping die net achter het attractiepark ligt en je hebt onbeperkt toegang tot het attractiepark en uiteraard is dit ook inclusief eten en drinken op het park. In het laagseizoen zijn de kosten voor een gezin met twee kinderen € 29.80 per nacht, mochten er extra kinderen zijn dan wordt per nacht een toeslag in rekening gebracht van € 7.45. Voor het hoogseizoen betaal je voor een gezin met twee kinderen € 34.40 per nacht en voor elk volgende persoon wordt € 8.60 in rekening gebracht. De plaatsen zijn niet heel groot maar wel voorzien van prive sanitair. Op de plaats heb je 16 ampere stroom te besteden.

Drouwenerzand hotel

Als je niet over een eigen kampeermiddel beschikt heb je de mogelijkheid te overnachten in het Drouwenerzand hotel. Je hebt keuze uit standaard kamers, familiekamers en themakamers. Zowel de familiekamers als de thema kamers zijn uitgerust met 4 eenpersoonsbedden. De themakamers zijn ingericht in de sfeer van het park. De prijzen voor een kamer zijn bij een bezetting van 2 personen € 85.00 per nacht. In de thema en familiekamers verblijven kinderen tot 12 jaar gratis bij de ouders op de kamer. Deze prijs is inclusief een ontbijtbuffet en verder natuurlijk onbeperkt toegang tot het park en onbeperkt eten en drinken op het park.

Bungalowpark

Heeft u geen kampeermiddel en vindt u dat u bij een hotel te veel gebonden zit of kunt u er niet terecht met de grootte van uw gezin. Er zijn ook huisjes te huur van 2 tot 7 personen. Alle huisjes zijn standaard uitgerust met keuken, toilet, douche, kleurentv, dekbedden (hoezen zelf meenemen). De huisjes zijn allen particulier bezit dus het kan dat het ene huisje veel luxer is ingericht dan het andere. De tarieven vindt u op de website van Drouwenerzand.

Samenvattend

Drouwenerzand is ideaal voor een korte vakantie of een dagje uit. Dat het niet heel erg duur hoeft te worden is hier wel te zien, Drouwenerzand is het enige attractiepark wat inclusief eten en drinken is en dat maakt het dus nog aantrekkelijker


InfoCash

Artikel

RELEVANTE ARTIKELEN