InfoCash

Artikel

Wintersport in het Sauerland

Auteur: pannehoeve | geschreven op 12-08-2010

Het zomerseizoen loopt op zijn einde en op sommige plaatsen beginnen de scholen alweer. Tijd om uit te kijken naar de winter en de daarbij behorende wintersport. In dit artikel het Sauerland.


Inleiding

Om leuk te kunnen skiën hoef je niet ver weg. Op een paar uur rijden vanuit Nederland ligt het Sauerland waar je zowel als beginnen maar ook als gevorderden prima kunt skiën. Bovendien is het Sauerland ook bij uitstek geschikt als je geen hele vakantie te besteden hebt maar zomaar een paar dagen. In dit artikel besteden we aandacht aan de prijzen van de liftkaarten en de prijzen van de accomodaties zodat u zelf kunt kiezen hoe duur u uw vakantie maakt.

Prijzen van de wintersport

Ik heb om de liftprijzen makkelijker te kunnen vergelijken alleen een overzicht van de prijzen van de dagkaarten gemaakt. Volwassenen/kinderen

Winterberg: € 23.00/€ 14.00
sneeuwzeker door sneeuwkanonnen
8 km pistes
Züschen € 18.00/ € 13.00
sneeuwzeker door sneeuwkanonnen
4 km pistes
Postwiesen neuastenberg € 19.50/ € 12.50
sneeuwzeker door sneeuwkanonnen
8 km pistes
Willingen: € 22.00/ € 14.00
sneeuwzeker door sneeuwkanonnen
16 km pistes

Hotels in de omgeving

Ter vergelijking van de hotels heb ik voor allen dezelfde periode aangehouden, de periode van 18 t/m 25 december. Alleen op die manier zijn de hotels allen op de juiste manier vergelijkbaar. Ook zijn alle prijzen op basis van een twee persoonskamer met een bezetting van 2 personen en inclusief ontbijt.

Seehotel SonnengruB
Hotel op 23,8 km van Winterbergen en 12,1 km van Willingen vandaan. Het hotel beschikt over een binnenzwembad voor de ontspanning na het skiën. De kamers zijn inclusief douche en toilet, tv, en een zithoek. In het hotel bevinden zich een solarium, sauna, speelhoek, speeltuin, biljart en tafeltennis. Wifi is in het hele hotel beschikbaar. Er is gratis parkeergelegenheid bij het hotel. Kinderen tot 4 jaar verblijven gratis in het hotel en kinderen van 5 t/m 12 jaar betalen 50% van de kamerprijs mits ze gebruik maken van de al aanwezige bedden.
Prijs € 539.00

Waldhotel Wiesemann
Hotel op 40 km van neuastenberg vandaan. Het hotel beschikt over een binnenzwembad. De kamers zijn inclusief: Minibar, Douche, TV , Telefoon, WC, Satelliet TV, Badjas. In het hotel bevinden zich een sauna, solarium, welness centrum, massage, jacuzzi, tafeltennis, biljart en een speeltuin. Er is gratis internet in het hotel en er is gratis parkeergelegenheid bij het hotel. Kinderen tot 6 jaar verblijven gratis in het hotel wanneer ze gebruik maken van de al aanwezige bedden. Alle oudere kinderen betalen € 5.00 per nacht als ze verblijven op een extra bed op een tweepersoonskamer.
Prijs: € 595.00

Landhotel Sauerländerhof
Hotel op 24.7 km van neuastenberg vandaan. Het hotel beschikt over een binnenzwembad. De kamers zijn inclusief: Douche, TV , Telefoon, WC, Badjas. In het hotel bevinden zich: Sauna, solarium, welness centrum, jacuzzi, turks bad,massage, spelkamer, tafeltennis, biljart en een bibliotheek. Er is internet gratis in de openbare ruimtes en op sommige kamers. Er is gratis parkeergelegenheid bij het hotel. Kinderen tot 3 jaar verblijven gratis in het hotel. Oudere kinderen betalen € 30 per nacht als ze gebruik maken van de al aanwezige bedden.
Prijs: € 624.00

Maritim hotel Grafschaft Schmallenberg
Hotel op 14.9 km van Züschen vandaan. Het hotel beschikt over een binnenzwembad. De kamers zijn inclusief minibar, douche, toilet, tv, telefoon en balkon. In het hotel bevinden zich: Sauna, spelkamer, solarium, massage, bowlen, tafeltennis, en een speeltuin. Er is geen internet beschikbaar in het hotel. Er is gratis parkeren bij het hotel. Kinderen tot 6 jaar verblijven gratis in het hotel wanneer er gebruik wordt gemaakt van de al aanwezige bedden. Kinderen 7 t/m 12 jaar oud betalen € 20.00 per persoon per nacht.
Prijs: € 687,00

Hotel Diemelsee
Hotel op 11,6 km van Willingen vandaan. Het hotel beschikt over een binnenzwembad. De kamers zijn inclusief minibar, telefoon, radio, wc badkamer met bad of douche, satelliet tv , zithoek en een balkon of terras. In het hotel bevinden zich sauna, solarium, welness centrum, jacuzzi, turks bad en een speeltuin. Er is gratis internet in het hele hotel. Gratis parkeren bij het hotel. Kinderen tot 2 jaar verblijven gratis in het hotel, kinderen tot 6 jaar verblijven gratis wanneer zij gebruik maken van de al aanwezige bedden, kinderen van 6 t/m 17 jaar betalen per persoon € 15.00 per nacht.
Prijs: 706.40

Overige activiteiten in het Sauerland.

Omdat het skiën misschien gaat vervelen of omdat je misschien helemaal moe bent van het skiën hier nog een aantal tips wat je daarnaast nog zou kunnen ondernemen:

Gebroeders Grimm museum in Kassel
De gebroeders Grimm zijn een van de meest bekende sprookjes vertellers. Zij leverden echter ook een belangrijke bijdrag aan de Duitse taal. In het museum vindt u alle stukken die zijn geschreven hebben inclusief het eerste sprookjesboek van hun hand.
Schaatsbaan in Wllingen
In Willingen staat een grote ijsbaan, dus al u het skiën zat bent maar de winter nog lang niet kunt u misschien de ijzers onderbinden op deze schitterende baan.
Glasblazerij in Willingen
In Willingen bevindt zich tevens een grote glasblazerij waar kinderen zelf een mooie bol met de leukste kleuren mogen fabriceren.


InfoCash

Artikel

RELEVANTE ARTIKELEN