InfoCash

Artikel

Vakantie-info over Danang te Vietnam.

Auteur: RS1971 | geschreven op 15-08-2010

Vietnam is een van de meest aantrekkelijke landen in Zuidoost-Azië, met contrasterende klimaten, seizoenen en landschappen. Vietnam vandaag de dag biedt de toerist ongerepte landschappen, ongerepte stranden, mistige heuvels en bergen, en rustige rivieren en bronnen. De lange geschiedenis en eigen cultuur zijn uniek en dienen als magneet voor de buitenlandse bezoeker.


Hoe komt u in Vietnam?

De beste manier om naar Vietnam te gaan is via Bangkok, de luchtvaartmaatschappij hub voor Zuidoost-Azië. Directe vluchten zijn beschikbaar naar Ho Chi Minh City, op slechts 80 minuten afstand van Bangkok, naar Hanoi in het noorden van het land, en naar Danang, een badplaats aan de kust midden van dit lange, gevarieerde land.

Bezienswaardigheden rond Danang

De locatie Danang biedt de bezoeker een scala aan reismogelijkheden. Hieronder vindt u enkele suggesties van wat er te zien is.

De Marble Mountains
De Marble Mountains zijn een reeks van vijf schitterende kalkstenen pieken in de buurt van Danang. Tijdens de Vietnam-oorlog werden deze pieken beheerd door de Viet Cong. Het is nu mogelijk om een van de marmeren bergen te beklimmen, een lange vlucht van gebeeldhouwd stappen, en het uitzicht op het omliggende gebied is uitstekend.

China Beach
Hoewel er een geschil tussen de lokale bevolking ten aanzien van welk strand het echte China Beach is, biedt het hele stuk van het strand geweldige plaatsen om te ontspannen en te genieten van de zon. Mogelijkheden als duiken en snorkelen worden aangeboden, evenals een aantal andere watersporten.

Hoi An
30 kilometer ten zuiden van Danang is de stad Hoi An, een belangrijke zeehaven in Zuidoost-Azië. Hoi An werd onlangs toegevoegd aan de UNESCO World Heritage List. Haar architectuur biedt een unieke blik op de verschillende culturen in dit gebied.