InfoCash

Artikel

Kreta, populaire zonbestemming met cultuur

Auteur: Dirkje | geschreven op 02-09-2010

Het is een van de meest populaire zonbestemmingen in Europa met de juiste mix van cultuur, authentieke griekse dorpjes en uitgaangelegenheden. Maar ook natuur, zon en een groot aantal stranden. Kreta heeft voor elk wat wils.


Heraklion

De hoofdstad van kreta is Heraklion en heeft ongeveer 135.000 inwoners. Hier vind je twee van de voornaamste bezienswaardigheden van Kreta. De eerste is het archeologisch museum, waar je unieke overblijfselen van de Minoische cultuur kunt zien. De tweede is het paleis van Knossos, het grootste van de Mimoische paleizen.

Natuur

Naast veel historie is er op Kreta ook veel natuurschoon te vinden. Zo is er in het oosten een echt palmstrand met een heel mooi zandstrand. De naam is Vai en is in de zomer erg geliefd bij toeristen. Maar met het warme klimaat is Kreta ook in de winter een goede vakantiebestemming. De temperatuur is dan gemiddeld 16 graden en de zon schijnt 4 uur per dag. In de zomer is het een stuk warmer met een temperatuur tot gemiddeld 30 graden. In juli schijnt de zon gemiddeld 14 uur per dag.

Uitgaan

Het eiland is ook geliefd bij jongeren vanwege de uitgaansmogelijkheden. Er zijn veel kroegen en discotheken in bekende plaatsen als; Chersonissos, Malia, Rethymnon en Agios Nikolaos. Hier feesten ze tot in de vroege uurtjes door. Ook is het in de toeristenplaatsen mogelijk om tot heel laat te winkelen. De winkels zijn daar open van 9:00 uur tot 23:00 uur.

Vliegvelden

Er zijn drie internationale vliegvelden op Kreta. Vlakbij Heraklion ligt de grootste. Bij Chania en Sitia ligt een kleiner vliegveld. Vanaf Schiphol is ongeveer 3 uur en 45 minuten vliegen. Eenmaal op Kreta aangekomen kun je vanuit de haven van Heraklion varen naar o.a. Athene. En via veel kleine dorpjes is de verbinding van het openbaar vervoer met de meeste steden redelijk te noemen. (bron:www.griekenland.net)