InfoCash

Artikel

Wat zijn Sterren?

Auteur: djenne | geschreven op 09-03-2011

Wat zijn sterren? Sterren zijn uitgebrande zonnen uit een andere zonnestelsel, er kunnen ook sterren zijn die uit ons eigen zonnestelsel komen. Al zal die kans tamelijk klein zijn. Een ster heeft altijd vroeger een zon geweest. Er wordt geschat dat de zon ouder is dan de aarde. Dus normaal zouden sterren altijd uit een ander zonnestelsel moeten komen.


Sterren

Allereerst begint het bij een gasexplosie. Een explosie die niet geblust wordt, en dus miljarden jaren blijft branden. Daar er genoeg scheikundige stoffen in aanwezig zijn die het laten branden. Na een aantal, voor de wetenschap niet gekend aantal jaren. Begint het te verkoelen. De zon wordt stilaan een harde bol. Hoe dat afkoelen gebeurt kan moeilijk verklaart worden. Persoonlijk denk ik, dat de zon door inwendig enorm hoge temperatuur een grandioze zwaartekracht ontwikkelt. Dat daardoor heel erg veel kometen, meteorieten, waarschijnlijk ook satelietten door de zon aangetrokken worden. Erin terecht komen, en dat de zon daardoor lichtjes aan minder en minder begint te branden. Doordat het ruimte-afval er allemaal in terecht komt begint de temperatuur te dalen. Vooral aan de buitenkant, en begint zich een soort korst te vormen. Wat men op aarde de aardkorst noemt. De aarde was dus in een vorig leven ook zeker en vast een zon. Dus als je verder nadenkt, dan is onze huidige aarde, in een ander zonnestelsel gewoonweg een ster. Binnenin de aarde bevindt zich nog altijd die explosie. Wat men vooral bij vulkanen die uitbarsten wel eens kan waarnemen. Lava

Het witte licht van de sterren kan ik niet meteen verklaren. Het enige wat ik kan bedenken is dat het op die bepaalde sterren/planeten, dan ook gewoon nacht is en dat het witte licht dan gewoon het licht van de manen is die daar op die bepaalde planeet aanwezig zijn. Hoe meer een ster licht geeft, hoe groter de maan of hoe meer manen er aanwezig zijn op die bepaalde planeet en natuurlijk ook de stand van de maan die een innemende rol speelt op de hoeveelheid licht die voor ons zichtbaar is.