InfoCash

Artikel

Opwarming van de aarde 2

Auteur: djenne | geschreven op 09-03-2011

De aarde draait dus ook horizontaal om zijn as. Wel ik vermoed niet dat een wetenschapper dat al ooit ontdekt of aangetoond heeft. Dus is het onmogelijk voor mij om te schatten om hoeveel jaar dat gaat. Je kan het zeker wiskundig berekenen. Maar ik moet nog uitzoeken hoe.


Dus de aarde draait horizontaal rond zijn as. Dit is te verklaren doordat het ijs aan de Noordpool aan het smelten is. Er is daar maar weinig ijs meer. De ijskappen op Groenland smelten ook al af. Maar als je de ijskappen zou bekijken op de Zuidpool dan zie je dat die toenemen. Dat is dus enkel en alleen te verklaren doordat de Noordpool veel dichter bij de zon staat dan de Zuidpool momenteel. Ik ben ervan overtuigd dat het in verleden net omgekeerd geweest is. En dat het in de toekomst weer omgekeerd zal zijn. Dat dus de Noordpool weer zal bevriezen en de Zuidpool zal smelten. Het fabeltje van het gat in de ozonlaag is dus volledig uit de lucht gegrepen. Wel, in de zin van, dat het gat in de ozonlaag er absoluut niet kan voor zorgen dat de aarde opwarmt. De ozonlaag dient ter bescherming tegen ultraviolet licht.

Wat er dus aan het gebeuren is, als met name het gat in de ozonlaag groter wordt, dat mensen gevoeliger zullen worden voor huidkanker. Dus dat het aangewezen wordt, voor mensen die graag op reis gaan naar zon zee en strand. Zij best hun lichaam beschermen tegen dit ultraviolet licht. Want hoe groter het gat in de ozonlaag, hoe minder ultraviolet licht van de zon opgeslorpt wordt dus hoe gevaarlijker voor de huid.

Natuurlijk rest dan weer de vraag, als het ultraviolet licht niet meer volledig opgeslorpt wordt, warmt de planeet dan niet op? Neen, want dan zou de Zuidpool niet kouder worden. Het is gewoon kouder aan de Zuidpool en warmer aan de Noordpool. Heeft te maken met de stand van de Noordpool ten opzichte van de Zon. Als het aan dat gat in de ozonlaag lag, dan zou het overal moeten opwarmen, daar de Aarde in een eliptische beweging rond de zon beweegt. De stand van de Noordpool tegenover de zon is gewoon de oorzaak. De ozon beweegt niet mee met de aarde om de zon. Ozon is statisch. Aarde is constant in beweging, dynamisch.