InfoCash

Artikel

Opwarming van de aarde 1

Auteur: djenne | geschreven op 09-03-2011

De opwarming van de aarde? Is het verzonnen? Neen, is het waar? Neen. Hoezo? Ik leg het je allemaal uit in mijn volgend artikel. Het is wel zo dat het soms wat warmer en soms wat kouder is. Maar of de aarde nu daadwerkelijk opwarmt is maar zeer de vraag. De aarde kan namelijk alleen in zijn geheel opwarmen als de zon gewoon een hogere temperatuur krijgt. En dat is in theorie niet mogelijk, denk ik. Ben ik bijna zeker. De aarde kan ook opwarmen als de kern warmer wordt. Dit is in theorie ook onmogelijk, want de enige poort naar de kern van de aarde is een vulkaan en naar mijn weten wordt daar geen brandbaar afval ingepompt. En dan nog, men zou een enorme hoeveelheid brandbare stoffen er moeten in pompen om die temperatuur maar met 0.000001° Celcius te doen stijgen.


Opwarming van de aarde wordt opwarming van een boog

Al Gore, een heel erg intelligent persoon. Beweerde enkele jaren geleden, met man en macht. Dat de aarde aan het opwarmen was. Hij maakte er zelfs een film van, die een grandioos commercieel succes werd. Is de aarde nu daadwerkelijk aan het opwarmen? Ja en neen. Er is inderdaad een deel van de aarde aan het opwarmen. Maar dit is zeker niet de volledige 360° van de aarde. Dit is onmogelijk, daar de aarde een bol is. En ik al vermeld heb dat de aarde enkel kan opwarmen als de zon warmer wordt, wat niet gebeurt en als de aarde binnenin warmer wordt, wat ook niet gebeurt.

Wat wel gebeurt is dat de Noordpool warmer wordt, dus logischerwijs de Zuidpool kouder wordt. Hoe is dit te verklaren? Heel simpel, de aarde draait elke dag rond zijn as (vertikaal) en elk jaar rond de zon. Maar de aarde draait ook horizontaal. Dat proces gebeurt gewoon veel trager.