InfoCash

Artikel

Evolutie van Darwin

Auteur: djenne | geschreven op 09-03-2011

Persoonlijk trek ik de evolutie van Darwin in twijfel. Ik heb daar 1 grondige reden voor. Stembanden. Ik weet ook niet alles van biologie, maar ik ben er van overtuigd dat bijna alle dieren stembanden hebben. Maar elk op hun eigen manier communiceren. Ik kan absoluut niet geloven dat uit een aap een mens gekomen is door simpelweg jaren van evolutie en dat daardoor de stembanden zodanig ontwikkeld zijn dat daaruit een echte stem is voortgekomen. Volgens mij is de mens een mutatie van heel veel dieren.


Evolutie van de mens

Dat er evolutie gebeurt bij dieren zal ik zeker niet ontkennen. Dus het idee van Charles Darwin was zeker niet fout of slecht of dom. Het is gewoon volgens mij niet helemaal volledig. Ik denk dat er heel veel verschillende soorten apen bestonden vroeger. Dat het overgrote deel van die aapsoorten uitgestorven is en degene die we nu nog over hebben, dat de meeste ook met uitsterven bedreigt zijn. Wat je moet weten is dat een aap niet kan praten, maar wel kan communiceren. Dat is al één tegenstelling. De tweede is dat een aap ook veel sterker is fysiek dan een mens. En dat een aap ook geen vleeseters zijn. Al zullen ze zich wel tot vlees wenden, vermoed ik, als ze geen fruit of groenten of insecten vinden.

De mens is fysiek, in vergelijking tot de aap toch, zwak. Mentaal is die wel wat verder ontwikkeld. Al kan dat ook weer in twijfel getrokken worden. Ik denk niet dat apen kunnen schizofreen worden. De mens zijn stembanden zijn zodanig ontwikkeld zodanig verfijnd dat hij kan praten. Apen praten ook, maar dan in een heel complexere taal voor de mens. Maar communiceren onder elkaar doen ze zeker anders zou elke aap alleen zijn. Hoe komt het dat een aap zoveel sterker is dan een mens? Wat heeft de mens fysiek zwakker gemaakt? Hoe zijn die stembanden bij de mens zodanig ontwikkeld? Dat zijn vragen die men zich moet leren stellen. Want het antwoord erop is veel moeilijker dan de vraag.