InfoCash

Artikel

Tips voor een beter geheugen.

Auteur: Webmaster | geschreven op 09-10-2012

Heb je wel eens tegenover iemand gestaan die jou nog kent, maar je hebt geen idee wie hij of zij is. Iedereen vergeet van tijd tot tijd wel eens iets of iemand. Maar dit doe je natuurlijk het liefst zo min mogelijk. Hier enkele tips om deze pijnlijke situaties te verminderen.


Goede nachtrust

Iedereen weet het eigenlijk wel, goede nachtrust is belangrijk. Helaas zijn er niet zoveel mensen die ook werkelijk de benodigde hoeveelheid van 8 uur nachtrust krijgen. Hierdoor ben je sneller vermoeid en minder oplettend. (Zie ook mijn artikel:Tips voor een goede nachtrust) 

Goede voeding

Iedereen weet ook dat goede voeding belangrijk is voor een goede werking van het lichaam en dus ook voor de werking van de hersenen. Voldoende voeding en voeding van goede kwaliteit zijn beide belangrijk.

Concentratie

Gebruik bij alles wat je doet je volledige concentratie. Je hebt het misschien wel eens meegemaakt of gezien. Iemand die wat op het dak van zijn auto legt omdat zijn telefoon gaat, vervolgens instapt en hetgene wat op zijn dak licht glad vergeet en dus zo wegrijd.

Geheugensteuntjes

Geheugensteuntjes heeft iedereen nodig. Er zijn verschillende vormen geheugensteuntjes.

Gewenning: Bijvoorbeeld, Leg je sleutels e.d. altijd op dezelfde plaats. Na een tijdje is dit een gewoonte dat je daar je sleutels kunt vinden.

Lijstjes: Schrijf op wat je moet onthouden en plaats het briefje op een vaste plek zoals hierboven omschreven zul je altijd het briefje tegenkomen en weten wat je moest onthouden.

Kenmerkende omstandigheden: Bijvoorbeeld, als het regent zal je je paraplu minder snel ergens laten staan dan wanneer het net is opgehouden met regenen. Je hebt de paraplu dan niet meer nodig en de kans is groter dat je hem dan vergeet mee te nemen.

Onthouden van mensen: Onthoud grappige links tussen het gezicht van iemand en zijn naam. Of onthoud de mensen met wie ze zijn, die je al kent. Daarnaast is het netter om iemand zijn naam nogmaals te vragen met de mededeling dat je hem niet goed hebt verstaan, dan om de volgende keer met je mond vol tanden te staan.