InfoCash

Artikel

Bouwen in hout is de toekomst!

Auteur: PeterB | geschreven op 17-07-2013

Mijn voorstel: Vergeet staal,stro,beton en containers. En bouw van hout. De grootste problemen vandaag de dag zijn: voldoen aan de wereldwijde vraag naar woningen en de uitstoot van koolstof. Hout gaat de oplossing bieden aan beide.


Hoe hout de oplossing biedt

Zoals we alle weten dat wanneer een boem groeit, neemt die koolstof op en geeft die zuurstof af aan de atmosfeer. Maar wanneer de boom doodgaat of verbrand tijdens een bosbrand, dan geeft die weer diezelfde koolstof terug aan de atmosfeer en de grond. Maar neem je dat hout en maak je er een huis, meubilair of kinderspeelgoed van. Dan heeft het de geweldige kwaliteit om koolstof op te slaan.

Één kubieke meter hout heeft die capaciteit om 1000 kilogram CO2 op te slaan.

Stel je wilt een gebouw van 20 verdiepingen maken in hout of beton:

 Beton Uitstoot  1,215 ton 
 Hout absorbeert  3,150 ton
 Verschil  4,365 ton

Dat betekent dat je 900 auto's van de weg haalt voor een jaar lang.

Dé 2 oplossingen tegen CO2 is natuurlijk het verminderen van CO2 uitstoot en er opslag voor vinden. Hout is het enige bouwmateriaal dat beide doet. We laten moeder natuur ons eten al groeien, nu onze huizen nog.

Ontbossing

De grote vraag is begrijpelijk: Hoe kan je nou doormiddel van meer bomen kappen het CO2 probleem oplossen. Het laatste wat we willen is bomen kappen, tenminste de verkeerde bomen.

De laatste vijf jaar is er al meer begrip gekomen dat zolang je de bomen duurzaam oogst, uit goedbeheerde bossen, het geen groot verschil is met wat vandaag de dag verwachten van onze boeren: Zorg voor het land en groei gewassen ieder jaar.

Een deel van ontbossing is op te lossen door het creëren van een economische prikkel om bomen te planten. In principe het winstgevender maken om bomen te planten in plaats van gewassen en ze om te kappen.

Elke 13 minuten groeit er in Noord-Amerika alleen al genoeg hout om een gebouw van 20 verdiepingen te bouwen.


InfoCash

Artikel

RELEVANTE ARTIKELEN