Advertenties

Biologie (Wetenschap)

Tips voor een beter geheugen.

Heb je wel eens tegenover iemand gestaan die jou nog kent, maar je hebt geen idee wie hij of zij is. Iedereen vergeet van tijd tot tijd wel eens iets of iemand. Maar dit doe je natuurlijk het liefst zo min mogelijk. Hier enkele tips om deze pijnlijke situaties te verminderen.
Auteur: Webmaster | geschreven op 09-10-2012

Evolutie van Darwin

Persoonlijk trek ik de evolutie van Darwin in twijfel. Ik heb daar 1 grondige reden voor. Stembanden. Ik weet ook niet alles van biologie, maar ik ben er van overtuigd dat bijna alle dieren stembanden hebben. Maar elk op hun eigen manier communiceren. Ik kan absoluut niet geloven dat uit een aap een...
Auteur: djenne | geschreven op 09-03-2011

De binaire naamgeving

Wat is nou precies de binaire naamgeving?, wat betekent binair eigenlijk?, hoe werkt het het systeem?, waarom is het uitgevonden? en de belangrijkste vraag wie heeft het uitgevonden? Op al deze vragen ga ik hieronder antwoord geven. Alle soorten dieren en planten hebben een eigen binaire naam. Dat z...
Auteur: elmaschreuder | geschreven op 21-10-2010

Grote vleesetende dinosaurussen

In de Jura verschenen de eerste grote vleeseters, maar de grootste soorten verschenen in het volgende tijdperk, het Krijt. Deze theropoden, die heel sterk waren, scherpe tanden hadden en klauwen waarmee ze de dikste huid konden verscheuren, kunnen in kleine troepen, in paren of alleen hebben geleefd...
Auteur: vincentR | geschreven op 20-10-2010

De grote planteneters


Rond 230 miljoen jaar geleden verscheen een groep dinosaurussen met lange nekken, kleine koppen en grote lichamen. Het waren planteneters met lange die na 50 miljoen jaar uitstierven, ca. 180 miljoen jaar geleden. Dit waren de prosauropoden.
Auteur: vincentR | geschreven op 18-10-2010

Dinovogels

Het waren kleine, wenbare, vleesetende dinosaurussen die er enigszins als vogels uitzagen. Hun lichaam was bedekt met dons, hun gevederde voorpoten zagen eruit als vleugels, en met hun achterpoten met klauwen konden ze in bomen klimmen. Dit zijn de Dinovogels.
Auteur: vincentR | geschreven op 18-10-2010

Dromaeosaurussen, de raptors

Wetenschappers noemen hen domaeosaurussen, 'rennende hagedissen', maar ze hebben ook een populaire naam: de raptors.
Auteur: vincentR | geschreven op 20-10-2010

De eerste vleesetende dinosaurussen

Ongeveer 225 miljoen jaar geleden onstonden de eerste vleesetende dinosaurussen. In dit artikel staat informatie over die eerste vleeseters.
Auteur: vincentR | geschreven op 18-10-2010

De eerste reptielen op het land

Tussen 350 en 300 miljoen jaar geleden verschenen de eerste reptielen. Ze zijn afgestamd van de amfbieën en kunnen zich uitstekend op het land voortbewegen.
Auteur: vincentR | geschreven op 18-10-2010

De ontdekking van antibiotica

Antibiotica, wie kent het niet? Maar wist u ook dat de ontdekking puur toeval was?
Auteur: laurens313 | geschreven op 28-08-2010

Pagina    1    2