InfoCash

Artikel

Pedofilie wordt niet juist bestraft

Auteur: djenne | geschreven op 11-03-2011

Pedofilie is een enorm probleem in de samenleving tegenwoordig. Het zijn vooral mannen, die zich sexueel aangetrokken voelen tot minderjarigen. Het valt niet te begrijpen, totaal niet goed te keuren. Maar is de gevangenis de beste oplossing? Tenslotte zijn het overgrote deel van die mensen geen gewelddadige roofdieren, zoals bijvoorbeeld een verkrachter.


De aanpak van pedofilie

Ik denk dat de aanpak van pedofilie uiteindelijk best opgelost kan worden door middel van een soort chemische castratie. Het klinkt nieuw en het gebruik ervan komt uit de Verenigde Staten. Maar het komt erop neer dat een pedofiel. Tijdelijk of permanent impotent wordt. Dat kan door de bloedcirculatie in de aderen van de penis te blokkeren. Door middel van deze techniek zou een pedofiel dan bijvoorbeeld geen minderjarigen meer kunnen misbruiken.

Juridisch gezien worden deze mensen in de gevangenis gestopt voor pakweg vijf jaar. Ze komen vrij, maar zijn nog altijd niet genezen van hun drang naar seks met minderjarigen. Wanneer men de erectie wegneemt. Of de testosterronspiegel naar beneden brengt, dan is die zin naar seks met minderjarigen weg. Het klinkt drastisch. Ik zag het op televisie en vond het idee eigenlijk niet slecht. Uiteindelijk kan niemand zich inbeelden wat zoiets doet met de geest van een minderjarige als die zo een soort van ervaring opdoet. De kennis omtrent dit onderwerp ontbreekt ook. En als de mensen weten dat pedofilie op zo een manier bestraft wordt, zal men misschien beter nadenken voor men op het idee komt.

Pedofilie in de kerk werd vroeger totaal niet bestraft. Ik denk dat dit al gebeurt zolang het katholicisme bestaat. Zou het mogelijk zijn dat kinderen die vroeger misbruikt werden dit beginnen zien als iets wat normaal is? En gewoon mag gedaan worden? Ik vind de straffen hierop veel te gemakkelijk, doordat een pedofiel zichzelf nog altijd kan mastuberen met de gedachte aan minderjarige kinderen. Door het wegnemen van zijn gehalte aan testosterron en/of zijn erectie is de straf mijns inziens zwaarder. 


InfoCash

Artikel