InfoCash

Artikel

RSS feeds en hun belangrijkheid

Auteur: rpoelke | geschreven op 22-04-2011

Je hebt misschien al wel eens gehoord van internet specialisten, dat ze het hebben over RSS feeds. Wel dit is gewoon de afkorting voor: Really Simple Syndication (extreem eenvoudige publicatie). Dit is gewoonweg een techniek die er voor zorgt dat je een berichtje krijgt van alle nieuwigheden die op je favoriete websites of blogs verschijnen, zonder dat je elke dag al deze websites of blogs dient op te zoeken.


Wat zijn RSS feeds in een website?

Zoals ik al in de inleiding heb vermeld zijn RSS feeds een manier om op een heel eenvoudige manier nieuwe artikels en website updates te publiceren over het wereldwijde web. Waneer je deze hebt toegevoegd aan je website, dan zullen alle updates zeer snel tot bij je bezoekers geraken.

  • Hoe kan ik zien of een website RSS feeds heeft?

In de werkbalk van internet explorer 7 staat een roo/oranje knop met RSS in. Wanneer je hierop klikt kan je zien welke artikels RSS feeds hebben. Deze knop vind je ook op de website terug wanneer deze tool gelinkt is.

  • Voordeel voor website eigenaars met RSS feeds

De webeigenaar kan op deze manier heel gemakkelijk een update, nieuw artikel of informatie verspreiden over een grotere groep mensen zonder ze allemaal een mailtje of schrijven te richten. RSS feeds toevoegen aan een website kan je dus veel geïnteresseerden opleveren. Hierdoor kan ook het bezoekers aantal drastisch stijgen. Eenvoudige manier om contact te houden met je bezoekers.

  • Voordeel van RSS feeds voor de bezoekers van een website

Het kost heel wat tijd om op al de websites te gaan kijken of er nieuwe meldingen of artikels zijn geplaatst. Via RSS feed zie je al deze dingen in één oogopslag. Je kan dus veel gerichter werken en vlugger tot resultaten komen met dit systeem. Je verliest minder gemakkelijk een interessante website uit het oog.

  • Hoe kan je deze RSS feeds lezen

Bij internet explorer 7 kan je in de browser direct op zoek gaan naar de RSS feeds en er zich op abonneren. Automatisch krijg je via deze RSS feeds, elke dag alle updates die er geweest zijn. Ook kan je deze updates automatisch laten vertalen indien ze afkomstig zijn van anderstalige websites.

  • Keuze aan RSS readers om deze RSS feeds te lezen.

Je kan tal van RSS feed vinden op internet, afhankelijk van de browser die je via internet explorer 7 gebruikt. Toch komen ze allemaal op hetzelfde neer. Vlug en gemakkelijk alle updates lezen.