InfoCash

Artikel

E-books

Auteur: rpoelke | geschreven op 02-09-2010

E-books zijn boeken die je online kan aankopen en nadien direct kan downloaden op je Pc. Deze zijn net zoals elk boek bedoelt om te lezen en of dingen uit bij te leren. Wat is het voordeel van een e-book? In wat verschilt een e-book van een echt boek? Kan ik een e-book verder verkopen? Over welke onderwerpen gaan een e-book? Wil je hier meer over weten, lees dan rustig verder.


Wat is het voordeel van een e-book?

Het voordeel van een e-book is dat je deze na betaling binnen de 24 u op je pc kan downloaden en lezen. Het voordeel voor de lezer is dat je een boek kan lezen en nadien kan wegbergen in een bestandje op je PC. Je vermijdt een overvolle boekenkast, waar steeds boeken bijkomen, deze dienen ook onderhouden te worden zoals afstoffen, bladen terug vastkleven enz. Zeer milieuvriendelijk, je gebruikt geen bomen om papier te maken. Wanneer je deze als document wil lezen, is deze eenvoudig af te printen. Momenteel kan je deze e-books op een ipad, mini laptop of een speciaal digitaal afleesapparaat lezen. Voor de auteur is het een voordeel dat je boeken kan schrijven die je goedkoop kan aanbieden. Je hebt immers geen uitgeverij meer nodig die deze eerst goedkeurt, inbindt en te koop aanbied waarvoor je een deel van de verkoopprijs afstaat. Op een boek van 14,95 euro krijgt de auteur nu het volle bedrag i.p.v 1 euro per boek plus wat royalty’s naargelang de verkoop vordert.

In wat verschilt een e-book van een gewoon boek?

Een e-book vraagt weinig opslag, weinig onderhoud. Een e-book lees je via je pc, ipad, laptop of andere digitale lees toestellen. Je kan een e-book zelfs verder verkopen indien je van de auteur de toelating krijgt. E-books kan je ook gebruiken om informatie weg te geven als reclame voor je bedrijf of diensten. Iedereen die over een interessant onderwerp nuttige tips kan geven of boeiend kan schrijven kan een e-book uitgeven.

Kan ik een e-book verder verkopen?

Wanneer je samen met het boek ook de doorverkooprechten aankoopt, dan kan je deze ook verder verkopen. Dikwijls zijn er schrijvers die je deze rechten gratis geven omdat er in het boek een link zit die je rechtstreeks naar de auteur leiden en deze onrechtstreeks klanten krijgt voor zijn bedrijf of diensten.

Over welke onderwerpen gaan e-books?

E-books gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen. Meestal zijn het boeken die je iets leren over onderwerpen die de meerderheid van de bevolking aanspreken. Voorbeelden zijn boeken die je leren om op een gezonde manier te vermageren, een goed budgetbeheer te doen, je belastingsbrief in te vullen, een online zaak op te starten, snel rijk worden enz. Alle onderwerpen waar de meerderheid van de bevolking in geïnteresseerd is en naar op zoek is, kunnen gebruikt worden.

Kan iedereen een e-book uitgeven?

Ja, indien je over een bepaald actueel interessant onderwerp veel weet, kan je een e-book schrijven en uitgeven. Je moet dan wel zelf het e-book promoten en onder de aandacht brengen. Hiervoor kan je ook affiliates aan trekken, maar deze moeten hiervoor een bepaalde commissie krijgen. Promoten is ook werken en niemand werkt gratis. Een e-book verkopen is een zelfstandige activiteit, waardoor je een zelfstandig beroep uitoefent. Je moet je als zelfstandige registreren, een boekhouding bijhouden en bijdragen betalen.