InfoCash

Artikel

E-mail Marketing

Auteur: rpoelke | geschreven op 20-10-2010

Je hoort vaak vreemde termen op het internet. Zeker als je zal proberen om er een centje mee bij te verdienen. E-mail Marketing is zo een internet term die je al van alles laat vermoeden. Wil je er meer over weten, dan moet je zeker verder lezen.


Wat is E-mail Marketing?

E-mail marketing is eigenlijk niets anders dan mensen vragen of ze interesse hebben in wat je doet en al de geïnteresseerden in je mailing lijst op te nemen. Om zoveel mogelijk van deze geïnteresseerden naar je website te blijven halen, stuur je deze regelmatig een update met interessante nieuwtjes zodat ze je website blijven bezoeken.

Voordeel van E-mail Marketing

Er zijn tal van voordelen aan dit systeem. De geïnteresseerden komen regelmatig terug en je hoeft geen spam mail te verzenden. In de e-mails plaats je onder aan een link waarmee ze zichzelf van de lijst kunnen schrappen, zodat je wat betreft het verzenden van informatie juridisch in orde bent. Ze gingen akkoord om deze mails te ontvangen en hebben alles in de hand om het contact weer te verbreken.

Nadeel van E-mail marketing

Je zal niet alleen e-mails versturen, maar ook ontvangen. Sommigen bevatten vragen en die zal je moeten beantwoorden. Je zal ook negatieve reacties ontvangen, maar ga daar rustig en opbouwend mee om. Naarmate je systeem groeit, zal je er ook meer voldoening uit halen. Het succes van dit systeem bestaat erin dat je een band creëert met de personen op je e-mail lijst.

Hoe beginnen?

Alle begin is moeilijk. Je maakt hiervoor een gewone pagina waarop je de geïnteresseerde warm maakt voor je product en onderaan plaats je een link om zich toe te voegen aan je e-mail lijst. Deze pagina ga je promoten via alle soorten wegen: zoekertjes sites, een systeem om vrienden toe te voegen, toevoegen aan sociaalnetwerk sites enz. Deze e-mail lijst plaats je in een autoresponder systeem die elke update die je maakt, automatisch verstuurd naar je gehele e-mail lijst. Om mensen te overhalen om hun e-mail adres toe te voegen kan je een bonus geven om zich toe te voegen aan je lijst. Bijvoorbeeld een cadeautje, een gratis E-book, enz.