InfoCash

Artikel

Een team van goede werknemers samenstellen

Auteur: Daatsel | geschreven op 27-10-2010

Informatie over het aannemen van personeel.


Een team van goede werknemers samenstellen

De beste werknemers gaan naar de ondernemer die er veel moeite voor wil doen om ze te vinden. Mensen in dienst nemen is voornamelijk een wetenschap en geen kunst. Het is echter een veel saaiere wetenschap dan bijvoorbeeld oceanografie of archeologie. Het is systematisch, kan steeds worden herhaald en kan daardoor een saai en vermoeiend proces zijn.
Je moet eerst een lijst samenstellen met sollicitanten die de moeite waard zijn. Dit doe je door een personeelsadvertentie te plaatsen, een bordje op de deur te hangen, een advertentie op internet te zetten of door je werknemers, leveranciers en klanten te vragen of ze goede kandidaten kennen. Het laatste werkt meestal het best; veelal vind je hierdoor sollicitanten met betere vaardigheden (de mensen die de sollicitanten aanbevelen, zullen niet snel een zwakke kandidaat aanbevelen) en bovendien is deze methode niet duur. Aanbevelingen kosten je niets; het enige wat je hoeft te doen, is je werknemers, leveranciers en klanten vragen of ze misschien iemand voor de functie weten.
Soms kom je misschien sollicitanten tegen die geen curriculum Vitae (cv) hebben, bijvoorbeeld als je een parttimer aanneemt of iemand tegen het minimumloon aanneemt. Laat dergelijke sollicitanten dan een sollicitatieformulier invullen. Accepteer nooit een sollicitant voor een belangrijke functie (iemand die leidinggeeft aan werknemers, financiële zaken regelt, met klanten omgaat enzovoort) als hij geen cv heeft. Als de sollicitant niet de tijd genomen heeft om een cv op te stellen, vertelt dit je al genoeg over zijn geschiktheid voor de baan. Nadat je cv’s hebt verzameld, komt het moeilijke gedeelte: je moet gesprekken voeren met de sollicitanten, opnieuw gesprekken voeren en soms zelfs een derde keer gesprek met ze voeren. Je moet de referenties controleren, die je helaas vaak maar weinig duidelijk maken over de zwakkere kanten van de sollicitant.